Beauty is an inside job
Beauty from the inside out
Beauty is in the eye of the beholder
Beauty starts in your head not in the mirror
Be a Pineapple: stand tall, wear a crown and be sweet on the inside
13-0S1A5687

Skin Food

Huid is ons grootste orgaan, geen enkel orgaan van je lichaam is zo groot als je huid.
Het is je barrière met de wereld om je heen. Het houdt veel slechte dingen buiten en beschermt je dagelijks.
Uitspraken zoals ‘een dikke huid hebben’ bestaan niet voor niets.

Als je huid barrière verstoort en kapot is laat je huid veel door. Maar weet jij dat je je huid van binnenuit kan herstellen? Huidveroudering preventief kan tegengaan?

Het is wel een en..en..en.. verhaal, want de producten die je van buitenaf gebruikt zijn ook heel erg belangrijk. He-le-maal als je huid barrière kapot is want de slechte (en vaak irriterende) stoffen in veel verzorgingsproducten komen dan heel makkelijk in je bloedbaan. Ook kunnen sommige producten zoveel irritatie veroorzaken dat je huid compleet ontregelt. Dit kan leiden tot huid problemen. Of, in het beste geval, resulteren in het in stand houden van huidproblemen en huidveroudering juist in de hand werken.
Een kritische blik in je badkamerkastje is dus altijd een goed idee. Don’t let you tell otherwise.
Maar dit is een compleet andere blog, dus…

Je huid van binnenuit herstellen, hoe dan?
Dit kan door de juiste (zoveel mogelijk) onbewerkte biologische voeding te eten en de juiste supplementen te gebruiken om je lijf en huid de kans te geven zichzelf te herstellen.
Dit is zoiets wonderlijks en wordt het zelfhelend vermogen genoemd.

Maar wederom hoe dan?

Het is wetenschappelijk bewezen dat je darmen en je huid aan elkaar gelinkt zijn.
Je zou kunnen stellen dat de staat van je darmen, de staat van je huid is.
En de staat van je darmen wordt gigantisch beïnvloed door wat jij dagelijks eet.

Bekend met de uitspraak ‘Shit in is Shit out’?

Nou die ‘Shit’ (as a matter of speaking) kan er ook letterlijk aan je huid aan uit komen.
Je huid is ook een ontgiftings orgaan, dus op het moment dat je darmen, je lever alle slechte stoffen (o.a. door bewerkte niet biologische voeding) niet meer kan verwerken kan het er ‘aan je huid’ aan uit komen.


Ook kan een tekort de oorzaak zijn dat de opbouw van jouw huid niet meer feilloos verloopt. That’s where supplements come in. Supplementen kunnen een krachtige en mooie manier zijn om je tekorten sneller aan te vullen en zo je lichaam te helpen sneller te herstellen en zelfs nieuwe schade of vroegtijdige huidveroudering tegen gaan. Bijvoorbeeld door anti-oxidanten, collageen, hyaluron etc. etc.
Omdat supplementen eerst in je darmen opgenomen moeten worden en langs alle organen gaan voordat ze bij je huid komen is het wel nodig, krachtige supplementen te gebruiken, van goede kwaliteit en opneembaarheid. En dan ook nog in de juiste verhoudingen zodat je lijf het het beste opneemt. Zie jij door de bomen het bos al niet meer?
I feel you, daarom vind je een lijst met mijn aanraders onderin deze blog en heb ik zelf een huid supplement samengesteld voor de opbouw en herstel van jouw (eczeem) huid.
Dat is de Skin Sparkle Booster.
Het werkt zelfs tegen vroegtijdige veroudering. Just so you know.

Back to Skin Food, wat kun je daar doen:

⦁ Veel producten bevatten tegenwoordig suiker, het kan het herstel van je huid in de weg zitten, het zorgt ervoor dat goede stoffen minder opgenomen worden, werkt ontstekingen in de hand en kan een heuse Sugar Sag veroorzaken. Sugar Sag is als je lijf teveel suiker te verwerken heeft en dat saboteert (o.a.!) de opbouw van collageen en elastine. Omdat deze stoffen essentieel zijn voor de opbouw van je huid.. herstelt je huid (schade zoals eczeem/acne etc.) minder goed, krijg je meer rimpels en zakt je huid letterlijk. Een Sugar Sag dus.
Dit is een heel technische verhaal waar ik je niet mee zal vermoeien maar believe me It’s real!
Advies eet dus zo min mogelijk producten met toegevoegd, geraffineerd suiker

⦁ Vroeger was alles beter
Maar wat vroeger gewoon was……zo min mogelijk bespoten producten, zo natuurlijk en met respect voor de natuur geteelt…. Heeft nu een naam en wel….biologisch of nog beter biologisch dynamisch.

Bestrijdingsstoffen zijn gifstoffen. En gifstoffen op onze voeding, WHY?
In mijn ogen kan het nooit een goed idee zijn om je lichaam bloot te stellen aan gifstoffen. En I get it, soms is het nodig, soms zal het niet anders kunnen maar ik geloof dat er veel andere mogelijkheden zijn en er soms een overkill is aan bestrijdingsmiddelen omdat het zo ‘gewoon’ is geworden.

Wist jij dat je ‘gewone’ appelboom gemiddeld genomen zo’n 30x (!!!!) bespoten wordt (= toch om te janken) met gemiddeld 4 verschillende gifstoffen voordat ie geoogst wordt? In mijn logische denkwijze is dat niet iets wat je er zo eventjes af wast maar het groeit in de appel mee en wat doet deze cocktail van bestrijdingsmiddelen samen in je lijf?!
Want elke afzonderlijke gifstof die op onze groente en fruit gebruikt mag worden is wel (een soort van) getest en goed gekeurd is maar de combinatie die vaak gebruikt wordt niet.

Dat… de werking van deze gifcocktail is dus nooit onderzocht. Yes, I kid you not!

Zo zijn er nog 100en redenen waarom wij al zo’n 15 jaar biologisch eten.
En yes duurder (I know) maar een bewuste keuze. En daar hebben we ook echt wel eens financiële keuzes voor moeten maken dus ik snap dat het budget technisch kan knellen.

Daarom heb ik ook een lijst gemaakt met producten die je het beste wel biologisch kunt kopen en producten die vaak minder bespoten worden.

Dus als je de keus hebt, Biologisch! De beste keuze voor je lijf, je darmen, je lever en met name je huid.
Want je huid weerspiegelt je gezondheid aan de binnenkant. Hoe gezonder je binnenkant hoe stralender je huid. Gifstoffen never a good Idea!

⦁ Over cocktails gesproken en dan niet het gezellige soort..
Bewerkt voedsel, sommige ‘voedsel’ producten zijn zo bewerkt dat het voor je lichaam eigenlijk geen voedsel meer genoemd kan worden.
Het is eigenlijk een cocktail van ingrediënten die ofwel chemisch geproduceerd zijn (denk aan E-stoffen, smaakstoffen, smaakversterkers, kleurstoffen etc. etc.) ofwel wel natuurlijk zijn maar zo verhit of bewerkt dat ze hun voedingswaarde nagenoeg verliezen en voor je lichaam nauwelijks meer als voedsel te herkennen. Als je lichaam moeite heeft met het verwerken van processed foods wat denk je wat het met je huid doet?
Yes, it shows! Soms in de vorm van huidproblemen zoals eczeem, acne, soms in de vorm van vroegtijdige huidveroudering.
Wees dit voor en eet zo min mogelijk bewerkt voedsel

⦁ Gefermenteerde voeding. Gefermenteerde voeding zoals kefir, zuurkool, kombucha, suikervrije biologische yoghurt bevatten goede bacterieen voor je darmen. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen is je darm gezondheid van invloed op je huid gezondheid. Eet voor die stralende huid dus meer gefermenteerde voeding

⦁ Skin food, de ene groente en fruit is de andere niet als je het bekijkt vanuit Skin Health.
Sommige groenten en fruit bevatten meer goede stoffen voor je huid opbouw, huid bescherming en/of huid herstel dan de andere. Welke kun je het beste kiezen. I got you. Er is een huidlijst toegevoegd zodat je de beste keuzes voor je huid kan maken.

Als voorbeeld mango, mango’s zijn hoog in betacaroteen, dit wordt door je lichaam omgezet in Vitamine A. Vitamine A is belangrijke vitamine voor het herstel van de huid , wetenschappelijk onderzoek heeft ontdekt dat mensen met acne minder Vitamine A en E in hun lichaam hebben. Mango it is voor een stralende gladde huid. Een echte Skin Food.

⦁ Eet voldoende eiwitten. Eiwitten zijn enorm belangrijk voor de opbouw van je spieren, huid, haar en nagels. Ook geven eiwitten langer een verzadigd gevoel. Denk hierbij aan (biologische) kipfilet, Skyr, Vis, Eieren, vlees

⦁ Heb je eczeem vermijd dan een periode nachtschades. Nachtschade groente zijn bijvoorbeeld tomaat, paprika, aardappelen, aubergines. Deze kunnen een eczeem aanval triggeren. Ik heb een ernstig verleden met eczeem en dat is inmiddels compleet weg. Ik kan ook probleemloos nachtschades eten maar heb je eczeem of ervaar je andere huidproblemen is het een onderzoek waard wat het met je doet om deze soort een poosje achterwege te laten

⦁ Gebruik goede supplementen, in de Skin Sparkle Booster zitten enorm veel stoffen die je huid herstel en huid opbouw ondersteunen. Vol MSM, Collageen, Hyaluronzuur en belangrijke vitamines, mineralen en anti-oxidanten.

⦁ Keep it simpel 1 ingrediënt. Dit is het makkelijkst met producten met zo min mogelijk ingrediënten.
Een (biologische) appel is een appel, mango is mango, right? Dus kies vaker daarvoor.

⦁ Reed Ingrediënten
Want heb je verder weleens ingrediënten gelezen op producten in de supermarkt?

Als je dit al doet zal het je duizelen van de hoeveelheid ingrediënten, alle benamingen, e-nummers, combinaties en toevoegingen. Trick hierin is, wat er als eerste op de ingrediënten lijst staat zit er het meeste in maar suiker alleen heeft al meer dan 50 (!!!!) schuilnamen.

Daarnaast zul je deze benamingen en e-nummers moeten leren kennen, dan weten wat ze voor je lijf en huid doen, wat ze in combinatie doen en dan nog weten welke producten goede stoffen voor je huid bevatten… en hier maaltijden mee bereiden.

Een beste klus in ons toch al drukke leven. So I get it maar het is toch echt wel belangrijk. Met name giga belangrijk als je huidproblemen ervaart maar ook preventief voor je (huid) gezondheid.
En wie wil er nou geen mooie, stralende huid?

Hoe fijn zou het dan zijn om een schild (barrière haha) te hebben tegen al deze producten die niet veel goeds doen voor je huid? (understatement of the year)

Een filter?
Juist FLTRD!

Scheelt Let’s keep it simple FLTRD!

FLTRD is een app die die voor jou doet.

https://www.fltrd.nl/

Veel Liefs Louisa

Meer weten?

Wil je meer weten over wat ik doe, waar ik voor sta of wat ik voor jou kan betekenen? Stuur me een berichtje via het contactformulier of bekijk via de link hieronder de shop voor al onze producten.